"Lars Tangen gjør Norge til republikk"

  30.07.2010  13:04     Dagbok
Vil jeg være en del av Norges fjortis-elite? Spørsmålet stiller jeg meg hver dag. Blogging er nå blitt fornavnet på landets pusekatter. De legger ut bilder på facebook med puppekløft og værhår, mens de holder mobilen foran speilet, og poserer med trutmunn. De legger om det norske språk mer for hver dag som går: likzzzom, azza, lol, omg, omfg, fml og alle andre mulige forkortelser. Brunkrem brukes i stor grad i ansiktet, og på leppene, men de glemmer helt bort halsen. De dør av absolutt alt. Og sist men ikke minst, de blogger. 

Alle vet vel at en riktig fortis alltid har en blogg i reinbuens farger. I stenden for x antall kommentarer, står det x antall puser eller søtinger. De blir gjerne omtalt som "rosabloggerne", og det siste jeg vil er å komme under den kategorien, som jeg i full fart er på vei mot. 

Gamle damer sitter i sine gyngestoler med strikketøyet i hendene og snakker om "dagens ungdom", og om hvordan ting var "før i tiden". Da tranen faktisk smakte fisk, og krone-isen kostet 1 krone. For mine kjære normen, hva kommer til å skje med fedrelandet når vår generasjon blir satt til å styre? Se for dere et land der Heidi Alexandra er ordfører i hovedstaden, og maler rådhuset rosa. Lars Tangen er president, og legger inne 1 time i skoledagen til solarium for Norsk ungdom. Der Fotballfrue er landslagstrener, og Ulrikke Lund skriver kostholds-bøker "hvordan gå en dag uten mat".
 
Hvordan kommer denne verdenen til å se ut når jeg er blitt pensjonist. Hva kommer jeg til å si når jeg snakker om "før i tiden" på gamlehjemmet i 2081?

Skal jeg slutte å blogge, slette hele greia og late som den aldri eksisterte? Eller skal jeg prøve å motbevise alle 30-åringer som mener at alle under 15 som blogger er "rosabloggere"? Er det i det hele tatt et poeng, eller er jeg også en del av disse fjortisene som skriver om sin hverdag? Hvordan virker jeg ut i fra bloggen min? er vel spørsmålet jeg prøver å stille.
(22) Skriv en kommentar
Postet av: Volute

Utrolig bra skrevet!

Hm, kan da si meg enig med deg.. Vet egentlig ikke hva som er å si. Tenk om det skjer en dag?

30.07.2010 @ 13:08
URL: http://www.Volute.blogg.no
Postet av: aina

Ut i fra det jeg leste her (har ikke sett resten av bloggen, ennå!) så vil ikke jeg kalle deg en rosablogger, men jeg er vel kanskje en rosablogger selv!? Vi gjør jo noe som intresserer oss, og jeg kan garantere at disse gamle som sitter i gyngestolen sin også gjorde noe som intresserte dem når di var på vår alder! :-p (om du skjønner hva jeg mener!)

30.07.2010 @ 13:10
URL: http://aiina95.blogg.no
Postet av: Martenk

Hvordan du virker? Du virker som en jente med ord, ikke minst! Sterke meninger er det vi trenger. Ettersom ikke mange har det lenger - ihvertfall ikke står for dem. Det du sier er jeg så ufattelig enig i. Jeg kan ikke se for meg verden i år, rett og slett fordi alt har blitt så sykt fjortis og idiotisk.

30.07.2010 @ 13:11
URL: http://martenk.blogg.no
Postet av: Silje ;P fotosiljee.blogg.no

Egentlig veldig enig i hva du skriver ! :D

30.07.2010 @ 13:11
URL: http://fotosiljee.blogg.no
Postet av: Malin : D

utrolig bra skrevet, STÅ på videre, motbevis manges folk oppfatning av bloggere! vi er ikke alle fjortis unger som vil vise alle den store kløfta vi ikke har eller brunfargen som tydelig bare er i ansiktet.

Stå på videre.

30.07.2010 @ 13:11
URL: http://malinnngZz.blogg.no
Postet av: Ida Marie

Eg har ikkje lest bloggen din før, men ut frå dette innlegget går du under kategorien "blogg som Ida kan lika". Med andre ord ein blogg som motbevisar at alle bloggarar har brunkremlepper :-)

Eg har tenkt på dette lenge eg og, men har kome fram til konklusjonen: Eg elskar å skriva, og alle puppekløfter i verda kan ikkje stoppa meg frå å skriva slik eg vil, på min eigen måte, på min eigen blogg. Eg trur samfunnet treng slike som oss som lurar på kor alt dette skal ende. For utan oss, kor i alle dagar skulle dette ende då?

Ut frå bloggen din(ehm.. dette innlegget:P) virkar du som ei real og reflektert jente:-) og eg kjem nok til å besøka bloggen din fleire gongar:-)

30.07.2010 @ 13:14
URL: http://hjarteskribler.wordpress.com
Postet av: Catharina H.Pedersen

hahahaha...I LIKE!!!

Sinnsykt bra skrevet - som om jeg skulle sagt det selv :)

Har skrevet noe lignende tidligere og fikk god respons, det er mange som er enige, men fortsetter å heie på disse fjortisene.

Jeg ble "vurdert" av to fjortisjenter og fikk karakteren 3- og 4 for kort tid siden..Mmmmorsomt, siden alle jeg ble vurdert mot var 13-15år og skrev om epler og pærer og sminke og Ida Wulff. hehe

30.07.2010 @ 13:14
URL: http://catharinahp.blogg.no
Postet av: Louise

Enig med deg Tora. Utifra bloggen virker du ikke som en rosablogger i det heletatt! synes jeg :-) <3

30.07.2010 @ 13:15
URL: http://louiseebp.blogg.no
Postet av: maalllin

det der var veldig bra skrevet!

du er en jente som står på ditt å har meninger ikke mener det som "hun dere peneste/kuleste"vist du sjønner hva jeg mener.

sanne jenter som du skrev om brunkrem, trutmunn osv gjør meg kvalm

digger bloggen din! dette er første gangen jeg er innom men det blir helt sikkert ikke den siste ;)

30.07.2010 @ 13:19
URL: http://maalllin.blogg.no
Postet av: Juliemra

For en verden!! :O

30.07.2010 @ 13:19
URL: http://juliemra.blogg.no/
Postet av: Perns

haha, enig!

30.07.2010 @ 13:22
URL: http://perns.blogg.no/
Postet av: Felicia Noelle King

Du er iallefall ikke en rosablogger, ut ifra dette innlegget ;-D

30.07.2010 @ 13:22
URL: http://felicianoelleblogg.blogg.no
Postet av: Ingrid M

Ut ifra det jeg har sett her inne er ikke dette noen rosablogg.
Mer blå vil jeg si ;)

30.07.2010 @ 13:26
URL: http://angry.blogg.no
Postet av: <3Karina

Bra skrevet. Selv om ganske mange er "rosabloggere" er ikke alle det. Jeg er vel muligens det. Er ikke fast leser, men ut i fra dette innlegget virket ikke du som en.

30.07.2010 @ 13:28
URL: http://www.theseblueshoes.blogg.no
Postet av: zenazuza

Fortsett med gode innlegg så ender du neppe opp som en rosablogger.

Syns egentlig ikke de som ligger helt på topplisten er de verste rosabloggerne, de har nok vært ganske ekstreme tidligere, men nå begynner bloggene deres å ta mer form. Og de har en genuin interesse i det de blogger om.

Problemet er de tusenvis av andre fjortisene som desperat prøver å kopiere disse toppbloggeren og derfor gjør at vi må pløye oss gjennom et hav av outfitbilder og trutmunner før vi finner en leselig blogg.

30.07.2010 @ 13:33
URL: http://zenazuza.blogg.no
Postet av: Marthe Kristin

Kjempebra skrevet (: Syns i hvert fall ikke at du ligner på en rosablogger.

30.07.2010 @ 13:34
URL: http://kuaozzy.blogg.no
Postet av: Jeanett

Genialt!:)

Nei! Du er absolutt ingen rosablogger;D

30.07.2010 @ 13:41
URL: http://www.hotbloddedmagic.blogg.no
Postet av: Elsk meg eller hat meg

Haha, "Heidi Alexandra er ordfører i hovedstaden, og maler rådhuset rosa. Lars Tangen er president, og legger inne 1 time i skoledagen til solarium for Norsk ungdom. Der Fotballfrue er landslagstrener, og Ulrikke Lund skriver kostholds-bøker "hvordan gå en dag uten mat"."

Der lo jeg godt, men er enig med deg...

Du er ingen "rosablogger".

30.07.2010 @ 13:48
URL: http://elskmegellerhatmeg.blogg.no
Postet av: Lindasnusmumrikken

Utrolig bra skrevet! Kan ikke si at du er noe rosablogger, du virker ut som ei jente med sterke meninger som skriver rett ifra hjerte som har bein i nesa som står for det du skriver! Stå på :=)

Lindasnusmumrikken.blogg.no

30.07.2010 @ 13:49
URL: http://lindasnusmumrikken.blogg.no
Postet av: HegeKristin

enig:D

30.07.2010 @ 13:51
URL: http://www.hegekristin.blogg.no
Postet av: EMILIE

virker som en jævli kul blogg, selvom du hadde mange skrivefeil så skrev du morsomt, men samtidig mening i det du sier! jeg har sletta bloggen min, hadde det for knappe 3 år siden, men nå har alle 13, 14 og 15 åringer tatt over blogg.no HAHA.

30.07.2010 @ 13:52
Postet av: Silje

Du er flink til å skrive! Er helt enig med deg... disse fjortissbloggerne tar snart over verden, jeg blir gal av dem.. Vi trenger bloggerne som tar opp viktigere temaer enn sminke og hva man spiste til middag i går, og som ikke legger ut 100 identiske bilder av seg selv i hvert innlegg! Stå på, og lykke til med å overvinne rosabloggerne! :-D

30.07.2010 @ 14:21

Write a comment on ""Lars Tangen gjør Norge til republikk""

Navn:
Huske disse opplysningene?

E-postadresse: (publiseres ikke)


URL/Bloggadresse:


Kommentar: