Phi Phi, destroyed

  30.12.2010  04:10     Thailand 2010

Hei,

 

Nå skal jeg prøve så godt jeg kan og forklare dere hva som gjør meg så forbanna på disse Thaimenneskene. Her i Thailand er det veldig mange øyer, ihvertfall utenfor Phuket. Disse er kjent for å være eksotiske, med hvite sandstrender og fullstendig stillhet. De var ihvertfall det før!

 

Jeg sto opp i går med en entusiasme ingen ting kunne slukke. Jeg skulle jo ut på sydhavsperlene og snorke med fargerike fisk og koraller! Vi dro ut med en fullastet speedboat, og brukte rundt en time til det første målet, den ene av de to Phi Phi øyene. Phi Phi er en øygruppe bestående av to. Den er kjent for sin fantastiske beliggenhet, og utrolige natur. Vel, alt jeg så var hodene til tusenvis av turister.

 

The Beach, som er stedet de filmet "The Beach", ironisk nok. Var full av japanesere, europeere, amerikanere og kinesere, alle hadde de kamra og tok bilder som bare det, noen også med BLITS. Vi snorklet der, og jeg ble like skuffet som et gaveløst barn på julaften. All båtrafikken har ødelagt alle korallrev, og nå ligger de der som øde, grå livløse steiner. Kunne likegodt dykket i Norge.

 

Den andre Phi Phi øya så jeg virkelig frem til, men skuffelsen gled over ansiktet når vi kjørte inn i en bukt hvor den lange sandstranden ikke var å se. Den var erstattet av tusen på tusen identiske speedboater. På vannet lå det enda fler, og øya var overbygget av hoteller. Vi skulle spise lunsj der, og vi ble geleidet inn i en av tre gigantiske spisesaler, det ga meg følelsen av fengselskantiner. Der satt igjen tusen på tusen mennesker på klappstoler og spise akkurat den samme maten. Senere tok vi oss en liten gåtur, men kom ikke så langt. Det var mer som å gå på Oslocity i førjulsstria.

 

Jeg døde litt den dagen. Aldri i mine verste mareritt hadde jeg trodd at myndighetene her i landet tillot en total ødeleggelse av sydhavsperlen, som den en gang var. Jeg får lyst til å filleriste mannen som lot det bygges et titalls hoteller der. Mesteparten av dem kom etter en beryktede tusamien i 04, som tok livet av tusen mennesker på denne øya.

 

Jeg var så sur på hele stedet, at jeg ikke ofret det et eneste bilde. Men jeg tok et, og her er det ikke mye turister engang!

 

(3) Skriv en kommentar
Postet av: Iqragondal - Only girl in the world!

Det er sykt fint :o

Hadde nok vært finere uten alle de menneskene :-)

30.12.2010 @ 04:18
URL: http://iqradg.blogg.no
Postet av: mne

Herreguud, er HELT enig med deg! Jeg likte turen veldig godt og utsikten var kjempe fin..Men alle turistene ødla alt! Vi har lært i geografi på skolen i Singapore at Thailand lever for det meste av turismen sin, og at det ødelegger alt av korallrev og skader fiskeliv...Ble drit skuffa jeg også når det ikke gikk ann å ta et bilde der the beach ble spilt inn uten å få med en milliard turister. Men det er jo sånn det blir da, når landets hoved økonomi kommer av turistene, vi ødelegger alt.

30.12.2010 @ 09:57
URL: http://mne.blogg.no/
Postet av: Anniken :)

Oi, det hørtes ikke bra ut. Hadde blitt kjempe skuffa akuratt som deg i den situasjonen. :O

30.12.2010 @ 13:19

Write a comment on "Phi Phi, destroyed"

Navn:
Huske disse opplysningene?

E-postadresse: (publiseres ikke)


URL/Bloggadresse:


Kommentar: