Drømmehjertet

  10.02.2012  17:49     Bøker

"Hva er drømmehjertet mitt, Tìa Nora? Det er det hjerte du har inni deg som aldri kan bli såret av brutte løfter eller smerten ved å lengte for mye."

 

Drømmehjertet er 414 sider med sorg, drømmer, virkelighet, glede, kjærlighet og et ustoppelig ønske om en forandret verden. Det starter på Cuba i 1956, før revolusjonen og hendelsene som fikk Cuba til å bli en kommunistisk stat under Castro. Vi leser om et Cuba som ligner paradis. Med tropevarme, turkist hav og en naturlig skjønnhet som bare finnes i Karibien. 

 

 

I boka følger vi Nora og kusinen hennes Alicia fra barndommen til de måtte skildes etter 15 år. Nora flyter til USA med sin familie, mens kusinen blir igjen. De to skriver brev, og holder kontakten så godt som mulig. Etter mange år møtes de igjen, og Nora får se hva 30 år har gjort med hennes Cuba. Kommunistene har ødelagt alt som var vakkert for innbyggerne, og livet til Alicia har endret seg drastisk. 

 

 

Alle som har lest Øya, Drapeløperen, Tusen stårlende soler eller Idas dans må lese denne. Det må også alle andre. Mener jeg ihvertfall. Boka gir et innblikk i et liv som ingen av oss har tenkt på før. Det er en sterk historie, og vil røre hvem som helst. 

(3) Skriv en kommentar
Postet av: monicaa

Har lest Idas dans og Tusen strålende soler. Denne står i bokhylla, og lengter etter å bli bladd i. Jeg klarer nesten ikke å vente til jeg gir meg selv lov til å nyte den. Det skal nemlig skje i sommer, godt plassert i en solseng i Tyrkia. Måten du beskriver boka på får meg lyst til å begynne med en gang, du har vel en høy karakter i norsk skriftlig, du?

10.02.2012 @ 18:53
URL: http://tumo.blogg.no
Postet av: Ingrid

Enig med hun over, fikk skikkelig lyst til å lese den!

10.02.2012 @ 18:57
URL: http://ingridbjorndal.blogg.no
Postet av: Tora

monicaa: Blir så glad av å lese sånt! Tror kommentarer som din er grunnen til at jeg, og sikker mange fler, blogger. hehehe, jeg har det ja :)

10.02.2012 @ 18:59
URL: http://lightangel.blogg.no/

Write a comment on "Drømmehjertet"

Navn:
Huske disse opplysningene?

E-postadresse: (publiseres ikke)


URL/Bloggadresse:


Kommentar: