Drømmehjertet

  10.02.2012  17:49     Bøker

"Hva er drømmehjertet mitt, Tìa Nora? Det er det hjerte du har inni deg som aldri kan bli såret av brutte løfter eller smerten ved å lengte for mye."

 

Drømmehjertet er 414 sider med sorg, drømmer, virkelighet, glede, kjærlighet og et ustoppelig ønske om en forandret verden. Det starter på Cuba i 1956, før revolusjonen og hendelsene som fikk Cuba til å bli en kommunistisk stat under Castro. Vi leser om et Cuba som ligner paradis. Med tropevarme, turkist hav og en naturlig skjønnhet som bare finnes i Karibien. 

 

 

I boka følger vi Nora og kusinen hennes Alicia fra barndommen til de måtte skildes etter 15 år. Nora flyter til USA med sin familie, mens kusinen blir igjen. De to skriver brev, og holder kontakten så godt som mulig. Etter mange år møtes de igjen, og Nora får se hva 30 år har gjort med hennes Cuba. Kommunistene har ødelagt alt som var vakkert for innbyggerne, og livet til Alicia har endret seg drastisk. 

 

 

Alle som har lest Øya, Drapeløperen, Tusen stårlende soler eller Idas dans må lese denne. Det må også alle andre. Mener jeg ihvertfall. Boka gir et innblikk i et liv som ingen av oss har tenkt på før. Det er en sterk historie, og vil røre hvem som helst. 

(3) Skriv en kommentar

Øya

  28.12.2010  10:51     Bøker

Hei,

 

Historien fra Hellas er virkelig gripende. Den rørte meg virkelig, med sin triste og melankolske fortelling om en uheldig familie. Boka kan oppfattes på forskjellige måter, alt ettersom hvilket øye som leser. Jeg elsker Øya fordi den festet seg i meg, og gjorde et eller annet med mitt syn på verden.

 

Jeg anbefaler alle og lese Øya av Victoria Hislop, det er en historie du ikke glemmer så fort!

 (3) Skriv en kommentar

Dødslekene

  01.11.2010  18:16     Bøker

Jeg er blodfan. Ikke bare er trilogien bedre enn Twilight. Den er dyp, rørende og fantastisk.

Jeg har merket at bøkene ikke er så veldig populære i Norge enda, og setter virkelig et spørsmåltegn ved det. Dødslekene har det Twilight mangler, uten at jeg kan sette ord på hva. Jeg har hørt ferdig alle tre på lydbok nå, og kan ikke være mer sur over at det er en trilogi! Serien er som dop, jeg vil bare ha mer! Jeg får trøste meg med at filmen kommer på kino i Januar.

Så for dere som elsket, likte, ikke likte og hatet Twilight, les Dødslekene..

(4) Skriv en kommentar