Litt av et liv

  29.03.2011  16:37     Tekster

"Jeg mistet førekortet mitt etter at jeg kjørte på et veiskilt", sa han. "Men det gjør ikke noe, for jeg har kjørt verden rundt"

 

Han sitter ved bordet med høreapperat i øret, og forteller om årene i Singapore. De veltrente hendene hans tegner en gamel mann på en serviett. Øynene hans har sett i 80 og et halv år. De ble til før krigen dere, før krigen. Han legger ut om Hong kong, Maldivene og Japan. Hendelsene ligger 40 år tilbake i tid, men fortelles som om det skjedde i går. Dette er en mann med livsgnist.

 

Håper jeg og blir som han.

Lever et liv uten grenser, til kroppen sier stopp.

 

Skulle ønske alle hadde mulighetene som vi har.

Slik at de også kunne oppfylle drømmene.

 

Måtte vi alle leve like lenge som mannen ved stuebordet.

Han er et forbilde han. 

(5) Skriv en kommentar

Acting like a barbie doll

  26.03.2011  11:09     Dagbok

God morgen! Vi endte opp med å dra litt tidligere enn planlagt i går kveld, så jeg ble hos Jeanette, så en halv film og sovna. Stakkars, jeg er skikkelig godt selskap, sovner med en gang. Men tidlig oppe var jeg da!
Nå stikker jeg snart til byen for å kjøpe litt småting, så skal vi feire farmors 80 år. Håper jeg kommer til å leve et like fint og langt liv som henne, og fremdeles ikke se ut som en dag over 60.

 

 

(4) Skriv en kommentar

Like a barbie girl

  25.03.2011  17:14     Dagbok

Skjørt // Bik bko - Topp // Vic

 

 

Da drar jeg ut med jentene! Gratulerer med dagen som var Loui <3

(2) Skriv en kommentar

h tothe elg

  25.03.2011  16:16     Dagbok

ENDELIG!! Lykkefølelse <3 for en drittuke dette har vært. Er bare så glad for at den er over!

 

Helgen kommer til å bli knall bra. I kveld er det ut med jentene, for å feire Louise. I mogren skal jeg ta igjen alle de savnede timene med søvn, og på søndag skal vi en siste tur i bakken før varmen setter inn for fult. Gleder meg!

 

 

Helt meningløst innlegg, men dere liker vist det og. Føler meg flau for å nettopp ha skrevet dette.

(1) Skriv en kommentar

bloglovin

  24.03.2011  21:11     Dagbok

Dette er egentlig litt flaut å innrømme, men jeg har aldri helt skjønnt meg på bloglovin. Men etter at jeg fant en app for det, tenkte jeg å prøve ut siden. Og det er jo helt genialt! Jeg får se om favorittbloggerne mine har oppdatert, uten å gå inn på hver enkelt blogg å skjekke. Utrolig bra, utrolig tidsparende!

 

Så nå kan dere følge meg på bloglovin til og med. Ekke dårlig! Link ligger i sidebarnen.

 

Ellers har jeg det utrolig travelt for tiden! Og når jeg først er hjemme, er jeg alt for sliten til å en gang tenkte på blogg. Men men, jeg skal legge opp en streng timeplan for nesteuke. Slik at jeg får tid til både lekser, trening og denne greia her.

 

God natt!

 

 

(1) Skriv en kommentar

Gratulerer med dagen

  22.03.2011  21:27     Dagbok

I dag er det ikke mindre en 3 av mine nærmeste som har bursdag! Jonas, Therese og min kjære farmor! Jeg må bare si gratulerer med dagen til dere alle, enda det er 14, eller 80 år som blir feiret

 

 

Gjør meg en tjeneste og besøk Therese sin blogg her og si gratulerer dere også <3

(1) Skriv en kommentar

Stem på meg da dere!

  20.03.2011  21:53     Fotografi

Hei! Fpr litt siden medlte jeg meg på en fotokonk. bare for morroskyld, men så viser det seg at jeg faktisk har gått til finalen! Jeg blir utrolig glad når jeg ser mitt bilde blandt så mange andre fantastiske bilder! Men så må jeg jo spørre dere om litt hjelp da.. For det hadde vært utrolig kult å vinne denne greia! Så hvis du liker bildet mitt, kan du jo stemme på meg HER

 
(2) Skriv en kommentar

neida, så joda

  18.03.2011  21:26     Dagbok

Seilsesongen starter i morgen. Ja, vet at de fleste synes det er sinsykt å tenke tanken på å bevege seg ut på vannet nå.. og jeg er helt enig med dere.

 

Det kommer til å bli kladt, det er sikkert. Kaldt og vått. Og når nissene i Norges Flaggfabrikk (aner ikke hvorfor de selger seiltøy der, men de gjør nå det) ikke klarer å få levert tørrdrakten min i tide, må jeg i tilegg seile med hull i beinet. Da blir det i hvertfall kladt, og vått!

 

Gleder meg.

 

Men tilbake til den virkelige meningen med dette meningsløse innlegget, jeg blir borte over helgen. Det vil altså si i klarttekst at dere bare kan droppe å klikke innom bloggen,  for det vil ikke skje noe her uansett. Det kommer til å bli en hard helg for dere. 48 timer uten meg!? uffameg.

 
(2) Skriv en kommentar

God morgen

  18.03.2011  07:37     Dagbok

God morgen! Fikk høre at jeg bare postet negative innlegg i går, noe som jeg selvfølgelig tar til meg. Men bloggen blir jo skrevet av meg, og når jeg i utgangspunktet er veldig negativ for tiden, blir det vanskelig å fremstå som positiv. Jeg bare gleder meg til denne uka er over, og ser frem til å sitte i båten min igjen. (selv om det laver ned snøfungg på størrelse med golfballer.)

 

Fjortispower dere. Herregud, så selvdigger jeg er!

 

Ha en fin dag! Det skal i alle fall jeg : )

(4) Skriv en kommentar

"Er du lam fra beina og ned, kan du bli med Lars Monsen på tur. Er du lam fra halsen og opp, meld deg på paradise"

  17.03.2011  20:39     Dagbok

"Er du lam fra beina og ned, kan du bli med Lars Monsen på tur. Er du lam fra halsen og opp, meld deg på paradise"

 

Ahh, yndlingssitat i disse tider. Det virker som om alle sosiale medier dreier seg om dette ene, simple tv-programmet som vi kan kalle underholdning for unga. De drikker, har sex og driter seg loddrett ut på Norsk tv, og vi ser på det. Noen tar alt ytterst alvorlig, andre (som meg) ler på seg en six-pac hver gang noen åpner munnen.

 

For det er vel ikke å komme unna at disse menneskene er over gjennomsnittelig dumme. Det finnes kanskje individer som har litt vett i hode, men idiotene er helt klart i flertall. Av og til får man lyst til å rive dem ut av tv-skjermen og spørre om det er noen hjemme..

 

Men dere, disse menneskene fungerer helt klart normalt i samfunnet, det er ikke det jeg sier. Bare at for å melde seg på en slik reality serie, må man mangle noe vesentlig der oppe. Jeg har nå halvveis sovet, halvveis ledd meg igjennom alle denne sesongens episoder for å kunne skrive dette innlegget, og jeg står for hvert eneste ord.

 

Favorittsitat:

"Men så bærre ikk dem, skjønte ingen ting jeg? Sa Heidi på sin Fredrikstad-Halden-Moss dialekt, og virket som et null.

 

Det finnes underholdning i program som dette, for all del. Men kan disse menneskene forvente og bli tatt på alvor de neste 5 årene? Se på Petter Pilgaard, ok dårlig eksempel, han er jo bare sånn. Men hovedsakelig kommer disse menneskene til å bli ledd av i lang tid. Fortjent mener nå jeg, da de blottlegger alle sine feil, og hele seg selv på Norsk Tv klokka 21:30 fire dager i uken.

 

 
 

(6) Skriv en kommentar

"Lars Tangen gjør Norge til republikk"

  16.03.2011  18:07     Tekster

 

Vil jeg være en del av Norges fjortis-elite? Spørsmålet stiller jeg meg hver dag. Blogging er nå blitt fornavnet på landets pusekatter. De legger ut bilder på facebook med puppekløft og værhår, mens de holder mobilen foran speilet, og poserer med trutmunn. De legger om det norske språk mer for hver dag som går: likzzzom, azza, lol, omg, omfg, fml og alle andre mulige forkortelser. Brunkrem brukes i stor grad i ansiktet, og på leppene, men de glemmer helt bort halsen. De dør av absolutt alt. Og sist men ikke minst, de blogger.
Alle vet vel at en riktig fortis alltid har en blogg i reinbuens farger. I stenden for x antall kommentarer, står det x antall puser eller søtinger. De blir gjerne omtalt som "rosabloggerne", og det siste jeg vil er å komme under den kategorien, som jeg i full fart er på vei mot.
Gamle damer sitter i sine gyngestoler med strikketøyet i hendene og snakker om "dagens ungdom", og om hvordan ting var "før i tiden". Da tranen faktisk smakte fisk, og krone-isen kostet 1 krone. For mine kjære normen, hva kommer til å skje med fedrelandet når vår generasjon blir satt til å styre? Se for dere et land der Heidi Alexandra er ordfører i hovedstaden, og maler rådhuset rosa. Lars Tangen er president, og legger inne 1 time i skoledagen til solarium for Norsk ungdom. Der Fotballfrue er landslagstrener, og Ulrikke Lund skriver kostholds-bøker "hvordan gå en dag uten mat".
Hvordan kommer denne verdenen til å se ut når jeg er blitt pensjonist. Hva kommer jeg til å si når jeg snakker om "før i tiden" på gamlehjemmet i 2081?
Skal jeg slutte å blogge, slette hele greia og late som den aldri eksisterte? Eller skal jeg prøve å motbevise alle 30-åringer som mener at alle under 15 som blogger er "rosabloggere"? Er det i det hele tatt et poeng, eller er jeg også en del av disse fjortisene som skriver om sin hverdag? Hvordan virker jeg ut i fra bloggen min? er vel spørsmålet jeg prøver å stille.
Repost av enda et innlegg fra i sommer. Etter tre episoder med den nye paradis sesongen, føler jeg at vår generasjon er på dypt vann! Fysøren, har aldri sett en så stor samling av lite intlegente mennersker før! Skremmende.

 

(5) Skriv en kommentar

Sjokoladedrøm på en tirsdag

  15.03.2011  19:29     Dagbok

Hei! For en kjip dag dette har vært! Skole, lekser, prøveøving. Herregud, som jeg gleder meg til sommerferie!


Nå skal jeg se siste episode av Pretty little liars, forstjener en pause. Anbefaler alle å se den serien forresten! Best etter TVD.

(1) Skriv en kommentar

Svar på Spørsmål

  15.03.2011  19:03     Dagbok

 

Hva slags musikk liker du?
alt


Har du mange venner?

JA!!

Hva er yndlingsfaget ditt?

Samf?


Hvilke bøker liker du å lese, og kan du legge ut et bilde av en bok du liker veldig godt?

Dødslekene, tusen strålene soler

 

hva er din yndlings-sang?

What are words

 

Kan du nevne noen av dine favoritt blogger?
mne, Sandra, Therese, Louise, Caroline Maria, Fotballfrue, Annais, ida wulff, turn it of


En tur til Tyskland med jenter eller en tur til Dubai med moren din?

DUBAI!! hater tyskland, elsker sol.

Hva syns du om klassen din? Helt ærlig.
Hmmm, ingen kommentar


Siden du har så mange leserne, skal du fortsette å blogge fortsatt?

Jaja, blogger til det ikke er morsomt lenger jeg.

Hva vil du bli når du blir eldre?
Aner ikke..

hva heter tipptippoldefaren din?

Bare Jeanette som kan spørre om noe sånthva er yndlingsretten din?
Lasange


hva ser du i drømmemannen din?
Godhet, omsorg og humor


din bestevenn?
J...eanette


drømme studiet?
Fotografi, økonomi og ledelse i New York


yndlingsfarge på øyner?
Brune<3


yndlingsdrikke?
Grønn iste


besteklasse: ab,cd eller ef?
CD!!


hva elsker du høyest på jord?
Båten min


hvis du fikk et ønske hva ville du da ønsket deg?
Fred


hvis du fikk 1million penger hva ville du brukt dem til?
send de til Japan? Ihvertfall store deler av summen.

 

hvorfor er du fan av meg ?

Fordi du er herlig!


hvorfor digger du meg ?
Fordi du er Therese


hvorfor er jeg den kuleste på jorda ?
Hmm, etter meg mener du vel?


hvorfor er jeg en så flink persom til å stille spm ?
Fordi de alle dreier seg om deg..


hvorfor skriver jeg her ?
Fordi du digger meg


hvorfor elsker du meg ?
fordi du er best!


hvorfor er jeg så digg ?
Fordi du heter Therese


hvorfor har jeg så kul mobil ?
fordi jeg hadde sånn før deg vel!


hvorfor går jeg i den tøffeste klassen ?
FAIL! CD***
_______________ ________________________


Hva er inspirasjonen din til og blogge?
kamera mitt, leserne mine og andre bloggere
_______________________________________


Hvorfor er du så utrolig søt ?
Hiihi, lærte det av deg


Kunne du klart deg uten blogging i 4 uker?
Tja, kanskje?


Hvorfor har jeg verdens kuleste mobil i hele verden ? ( IPHONE4 <3<3<3<3 )
dust.


Hvis du måtte flytte fra svelvik, hvor ville du bodd hen?
Singapore, New York eller en annen storby. Men bare for noen år.. etter det vil jeg tilbake på bøgda!

 

 

(4) Skriv en kommentar

LP

  14.03.2011  16:51     Dagbok

 

Louise Pedersen!! Hun er så utrolig flink, kunne hørt på henne en hel dag. Får alltid gasehud på armene når hun synger! Louise, jeg vet du leser dette, meld deg på Norske talenter! Og kjære lesere, kan dere gå inn på bloggen hennes og fortell hvor flink hun er for meg?

(3) Skriv en kommentar

Outfit fjorteneitredjetjueelve

  14.03.2011  16:15     DagbokSkjorte// Gina - Smykke// Thailand

 

(5) Skriv en kommentar

På vei til meg!!

  13.03.2011  20:32     Dagbok

Dette har vært en utrolig fullstappet dag i hjemmet med vasking, seil-forberedelser og naturfag! Jeg er rett og slett utslitt, og enda er det fire punkter på naturfagen jeg ikke er ferdig med. Stor-prøve-som-teller-halve-karakteren-på-kortet. Jippi!

 

Dagens mål var å bli ferdig med alt, så jeg kunne klikke hjem tre wants fra nelly som jeg har siklet på (bokstavelig talt) i flere dager.
Nå er jeg snart der, og disse blir forhåpentligvis sendt til meg i morgen!

 

 

(3) Skriv en kommentar

drømmen som krevde minst to liv

  12.03.2011  23:09     Dagbok

Å gå rundt i Oslo med vårstemmning, sol, blå himmel og glede slokker ikke akkurat drømmen om storbylivet! En gang skal jeg bo i en leilighet i London, så i New York, L.A og Sidney. Tror jeg må leve mist to ganger for å oppleve alt jeg vil!

  

Fikk kjøpt en hel del ting som jeg viser dere i morgen. Hadde egentlig planer om operaen og kamramodus M, men tiden strakk ikke helt til. Neste gang!

(2) Skriv en kommentar

DANSENE SOLSTRÅLER

  11.03.2011  21:47     Tekster

Hånden hans på dørklinken. Malingen har prellet av døren som regndråper på et vindu. Hvordan kunne han åpne den? Inngangen til fortiden. Orker ikke synet av alt der inne, lukten av alle minnene de hadde hatt sammen her, akkurat her. Livet hans har passert i revy for mange ganger. Han tar likevel et dypt drag med luft, og presser hånden nedover.

 

Her har de spist uendelig mange måltider, både før og etter. På veggene henger det falmede bilder av henne, en gang hadde de vært i sterke farger. Solen trenger ikke gjennom de tunge gardinene som dekker vinduene, og rommet ligger i mørket. Han ser for seg de mange kveldene i den nå så møkkete sofaen. Han hadde holdt rundt henne mens de så på gamle svart-hvitt filmer, og lo så tårene trillet.

 

Han står i døråpningen med små vanndråper rennene nedover kinnene. Han husker alle dagene, alle minuttene og timene med henne. Nekter å gi slipp på noe, ville beholde alt. Hvorfor er verden så jævlig urettferdig? Hvorfor henne? Hun som han elsket.

 

Dansene solstråler på gulvet. To mennesker med sammenknyttede hender, og latter om munnen. To lepper møtes, og tre ord sies. Om og om igjen.


Han styrter inn i huset, har et ønske om å ødelegge. Glemme, og aldri mer å føle denne tomheten og sorgen. Gutten som hadde alt, står igjen med tomme hender og et knust hjerte. Han husker dagen som om den var i går, da hun fikk sin livsfrist. Legen satte livet hennes på vent. Brystkreft, og cellegift hver jævla dag.

 

Han tråkker over terskelen til soverommet deres, og faller ned på kne. Små hikst kommer ut fra den såre halsen. På sengen ligger en blond hårtust som en gang satt på hennes hode. Røde øyne. På det hvite nattbordet ligger hennes livsverk. Filmkameraet og opptak fra hele hennes liv, foreviget i levende bilder. Han griper en tilfeldig film, og setter den i fremviseren. På veggen, bak spindelvevet, ruller solnedgangen på lerretet. Hennes latter og hans stemme fyller det stille rommet. Sand, rosa blomster, en oransje himmel og deres kyss. Løpende mot ingenting, men samtidig alt. Hans lykkeligste dager nå på en vegg. Under gravsteinen i hagen ligger den maltrakterte kroppen hennes. Herjet av kreft og ødelagt av sorg. Rundt står alle hun noen gang kjente, og forseiler graven med blomster.

 

Jeg fikk 5+ på denne, og er utrolig fornøyd med det! Hva synes du?
(9) Skriv en kommentar