Someone like you - Louise Brazill (adele)

  16.03.2012  22:41     Dagbok

Dette er Louise Brazill, 15 og en av mine beste venner. Merk dere navnet for hun kommer til å bli kjent. 

  

 

 

På søndag filmet vi disse og la de ut. Hun er helt utrolig flink! Talentet hennes er større enn de fleste. Hun er også en helt fantastisk person, og har mye mer enn bare stemmen. 

 

Følg henne på twitter HER

 

Fremover kommer vi til å lage nye videoer og legge de ut, så det er bare å følge med!

(9) Skriv en kommentar

KONY 2012

  07.03.2012  21:03     Dagbok

Hva slags verden lever vi i, når menneskers liv blir vurdert ut i fra hvilket land dem kommer fra, og hvilken hudfarge de har? Ikke en verden jeg vil leve i uten å gjøre noe.

 

Kony 2012 spredde seg som ill i tørt gress. Når jeg så videoen var det 400.000 views, nå er det 4 millioner. Mennesker i vår verden engasjerer seg fort i ting de ikke synes er rettferdig. Når vi ser elendighet skjer det noe med oss. Men hvor mange har gjort noe mer? Hvor mange har gjort opp sitt eget syn på urettferdighetene i Uganda? Ikke bare sett dokumentaren, delt den på facebook og følt at dette er viktig. 

 

Jeg så filmen, gråt litt, delte den på twitter og meldte meg inn i den lokale Cover The Night gruppen på face. Så begynte jeg å lese artiklene til de som er kritiske til kampanjen. De kritiserer hvordan Invisible Children organisasjonen bruker pengene sine. De kritiserer budskapet til Kony 2012 med å sende inn Amerikanske Militæret i Uganda. For, det å bekjempe krig med krig, er noe vi har lært at ikke fungerer.

 

Men hvordan tror kritikerne at organisasjonen har fått pengene til å gjøre noe som dette? Lage filmen, produserer artikler og engasjerer mennesker. Det er ikke gratis og drive reklame. Tvert i mot koster det masse penger. De sier at bare 30% av pengene faktisk går til Uganda. Er det virkelig så feil at kun den "lille" delen blir sendt til landet hvor grusomhetene skjer? Hvem tror dere faktisk får tak i pengene til slutt? Barna? Vi kan jo velge og tro det. Vi kan velge og tro at pengene vi sender blir brukt til å bygge skoler, hjem. At de blir brukt til å gjøre en forskjell. Jeg velger å tro tenke at pengen gjør det verre. 
 Ikke kritiser en organisasjon de færreste av oss hadde hørt om før, for å drive med unødvendig mye reklame. Det blir litt som å gå på Lav Karbo, spise en tallerken med pasta, og så bli sur på kokken. 

 

Når det kommer til kritikken av de militære som blir sendt inn i landet. Jeg tror at den eneste måten å stoppe mennesker som Kony, er å kutte alle forsyningene hans. Denne mannen sitter ikke rundt en bord og skriver under fredsavtaler. Men vi vil ikke sendte inn militære i land hvor vi ikke har noe å tjene på det. Hadde Uganda hatt en viktig naturressurs som resten av verden driver handel med, ville saken vært en helt annen. Det tror jeg på. Men de har ikke det. Så landet er ikke i vår presseradar. 

 

Hva skjer hvis en Norsk soldat blir drept av en mine i Afghanistan? Du kan ikke unngå å høre om det. Men hva skjer når sivile blir drept i et land i krig? Det skjer ikke stort mye. Hvordan har det blitt sånn at menneskeliv ikke er like mye verdt? Vi er alle mennesker, uansett hvilket land vi kommer fra.  

 

Det er så mye mer jeg kunne sagt om denne saken. Men da hadde jeg aldri blitt ferdig. Urettferdighet er så alt for utbredt.

 

 

(2) Skriv en kommentar