da var det tjueelve

  31.12.2010  19:47     Thailand 2010

Hei,

 

Da er klokken over tolv  her i Thailand, og det er offisielt et nytt år!

 

 

Det var vært en litt annerledes nyttårsaften, med sommerkjole og grilling. Hjemme sitter alle nordmenn og kvier seg til rakettene, for da må de ut i kulla iført tynnstrømpebukse. Kan ikke akkurat si at jeg savner det.

 

 

En ting som var helt utrolig her, var rakettene. De var fantastiske, og så sykt store at jeg ikke kan beskrive det! Noen av dem var også formet som figurer som Mikke mus, sløyfer og hjerter. Tradisjonen tro, var også himmelen FYLT av små *rikslyster, som lignet på tusenvis av stjerner. De dannet en endeløs rekke av må lys. Helt utrolig. 

 

 


Hehe, jeg er i 2011, your not! Er så deilig å ligge foran i tid. Jeg er jo fremtiden for dere hjemme..

 

 

Hvordan skal du feire nyttår?

 

*Lykt av papir. Fungerer på samme måte som en luftballong, ved at varm luft fra flammen får den til å stige. Finnes i mange farger og størrelser. Er en tradisjon her i østen.

(2) Skriv en kommentar

Nyttårsforsetter

  31.12.2010  11:29     Dagbok

Dette var målene med 2010. Jeg kan ikke akkurat si at jeg gjorde det bra..

 

Så kommer vi til 2011, skal virkelig klare og fullføre ihvertfall 50% av dem!

 

Hva er dine Nyttårsforsetter?

(4) Skriv en kommentar

Happy New Year

  31.12.2010  10:04     Tekster

Legg sorgene, tårene og smerten fra dette året bak deg. Ta med de gode minnene som gir deg styrke til å overleve nye kamper, inn i 2011. For de kommer. Et nytt år bringer oss blanke ark å tegne på. Så bruk regnbuens farger og dekorer ditt mesterverk som DU vil. Tegn med den fargen du liker best, og gjør det nye året til ditt.

 

I kveld, da klokken slår tolv skal jeg legge det gamle året bak meg. Hele 2010 ligger foreviget i pixler på pcen, som minner fra en fantastisk tid. Men nå er det en ny og frisk start på enda et år.

  

Hvordan har ditt år vært?

(0) Skriv en kommentar

yesterday

  31.12.2010  09:43     Thailand 2010

Thaitid:

 

Hei,

 

Som sagt var jeg på marked i går. Det var masse superbillige kopier av alle merker. Det er utrolig morsomt å bare kjøpe kjempemange greier, og nesten ikke bruke penger! Jeg fikk også tak i noen gaver til de hjemme, selv om jeg er langt ifra ferdig. Tar vist julestria nå jeg, sånn på ettertid.

 
Hva gjorde du i går?

 

(0) Skriv en kommentar

Marked fo sho

  30.12.2010  11:32     Thailand 2010

Thaitid: 17:40

 

Hei,

 

Da er vi hjemme far nok en dag på stranda. Er så rart at deres dag nesten ikke har begynt enda! Fant forresten ut at det er nyttårsaften i morgen! Herregud, jeg mister kontroll over alt her, klokka, dato og til og med hvilken ukedag det er.

 

Det er et marked rett borti gata her, som jeg snart har tenkt å bevege meg bort til. Jeg "måtte bare blogge først", fortizz i huset er blitt en kjensgjerning.Kommer tilbake i kveld med andre bilder. Nå må jeg nesten gå, denne unnskyldningen kan ikke utsettes lenger.

 

See ya!

 

 

(5) Skriv en kommentar

Summer loving

  30.12.2010  04:39     Thailand 2010

Hei,

 

Igår så vi ikke snurten av sola, men idag titter den ned på oss på en skyfri himmel.

 

Vi skal ta oss en tur ned på stranda, og slappe av etter gårsdagens strabaser. Gleder meg til nok en oljemassasje, og vannscooterkjøring!

 
(3) Skriv en kommentar

Phi Phi, destroyed

  30.12.2010  04:10     Thailand 2010

Hei,

 

Nå skal jeg prøve så godt jeg kan og forklare dere hva som gjør meg så forbanna på disse Thaimenneskene. Her i Thailand er det veldig mange øyer, ihvertfall utenfor Phuket. Disse er kjent for å være eksotiske, med hvite sandstrender og fullstendig stillhet. De var ihvertfall det før!

 

Jeg sto opp i går med en entusiasme ingen ting kunne slukke. Jeg skulle jo ut på sydhavsperlene og snorke med fargerike fisk og koraller! Vi dro ut med en fullastet speedboat, og brukte rundt en time til det første målet, den ene av de to Phi Phi øyene. Phi Phi er en øygruppe bestående av to. Den er kjent for sin fantastiske beliggenhet, og utrolige natur. Vel, alt jeg så var hodene til tusenvis av turister.

 

The Beach, som er stedet de filmet "The Beach", ironisk nok. Var full av japanesere, europeere, amerikanere og kinesere, alle hadde de kamra og tok bilder som bare det, noen også med BLITS. Vi snorklet der, og jeg ble like skuffet som et gaveløst barn på julaften. All båtrafikken har ødelagt alle korallrev, og nå ligger de der som øde, grå livløse steiner. Kunne likegodt dykket i Norge.

 

Den andre Phi Phi øya så jeg virkelig frem til, men skuffelsen gled over ansiktet når vi kjørte inn i en bukt hvor den lange sandstranden ikke var å se. Den var erstattet av tusen på tusen identiske speedboater. På vannet lå det enda fler, og øya var overbygget av hoteller. Vi skulle spise lunsj der, og vi ble geleidet inn i en av tre gigantiske spisesaler, det ga meg følelsen av fengselskantiner. Der satt igjen tusen på tusen mennesker på klappstoler og spise akkurat den samme maten. Senere tok vi oss en liten gåtur, men kom ikke så langt. Det var mer som å gå på Oslocity i førjulsstria.

 

Jeg døde litt den dagen. Aldri i mine verste mareritt hadde jeg trodd at myndighetene her i landet tillot en total ødeleggelse av sydhavsperlen, som den en gang var. Jeg får lyst til å filleriste mannen som lot det bygges et titalls hoteller der. Mesteparten av dem kom etter en beryktede tusamien i 04, som tok livet av tusen mennesker på denne øya.

 

Jeg var så sur på hele stedet, at jeg ikke ofret det et eneste bilde. Men jeg tok et, og her er det ikke mye turister engang!

 

(3) Skriv en kommentar

wonderland

  29.12.2010  16:02     Thailand 2010

Thaitid: 22:10

 

Hei,

Er så utrolig sliten etter nok en lang dag! Forteller mer om skuffelsen, irritasjonen og dumheten jeg føler mot disse Thaimenneskene i morgen. Nå skal jeg sove litt. Var umenneskelig tidlig oppe i morges, burde ikke vært tillat å stå opp tidligere enn 9! Når jeg blir president over verden, skal jeg gjøre det til allmenn lov.

 

Slenger med noen bilder som jeg fikk tatt idag, mellom alle turistene vel og merke. Skal forklare litt mer av hva dere ser på dem i morgen, men som sagt, jeg ser knapt nok hva jeg skriver!

 

Hva har dere gjort idag?

(2) Skriv en kommentar

Endring i designet vol. 138

  28.12.2010  18:07     Thailand 2010

Thaitid: 0:15

 

Hei,

 

Den overskriften er nok den mest brukte her på bloggen, hvis ikke det er "i dag..."

Jeg har laget en ny header, og endret litt på stilen. Ikke store greiene, men nok til at du merker forskjell. Jeg blir tilsynelatende aldri fornøyd med mitt eget design, det blir liksom ikke så fint som jeg trodde det skulle bli! Men  de jeg lager til andre, de blir jeg, om ikke helt, så ihvertfall nesten fornøyd med hver gang.

 

I morgen skal det faktisk skje noe rundt her, til en forandring! Det blir mye bassengsløving og strandsløving når man er på ferie, men i morgen skal vi faktisk på dykketur med speedboat! Gleder meg masse, det kommer til å bli fantastisk!

 

hva skal du i morgen?

 

 

(1) Skriv en kommentar

Black and white joy

  28.12.2010  11:03     Thailand 2010

// Canon EOS 450 | f/1.8 | 1/1600 | ISO 200

(0) Skriv en kommentar

Øya

  28.12.2010  10:51     Bøker

Hei,

 

Historien fra Hellas er virkelig gripende. Den rørte meg virkelig, med sin triste og melankolske fortelling om en uheldig familie. Boka kan oppfattes på forskjellige måter, alt ettersom hvilket øye som leser. Jeg elsker Øya fordi den festet seg i meg, og gjorde et eller annet med mitt syn på verden.

 

Jeg anbefaler alle og lese Øya av Victoria Hislop, det er en historie du ikke glemmer så fort!

 (3) Skriv en kommentar

oppskrift på lykke

  27.12.2010  13:54     Thailand 2010

Hei, dere. Hvorfor starter jeg egentlig aldri innleggene mine med et hei? Det virker jo litt mer personlig for den som leser det da, gjør det ikke det? Tror jeg skal begynne med det fra nå av. Så, HEI!

 

Jeg har faktisk begynt å få en anelse farge på kroppen nå, men bare en anelse. Har heldigvis to uker til å jobbe med farge på. Vi dro en tur på stranden idag også., og jeg fikk endelig kjørt vannscooter! Noe av det morsomste jeg har vært med på, noen gang. Blir nok et par turer til på den, ja.

 

 

Ellers har de flere massasje "boder" nede på stranden, og både i går og i dag fikk jeg oljemassasje i 1 time. Veldig behagelig, veldig vondt. Jeg er så stiv at thaidamene lo av meg, det er ikke snakk om at jeg kan ta i bakken med strake bein! Vet du hva, jeg er ikke slangmenneske heller..

 


Hva har du gjort i dag?

(1) Skriv en kommentar

No regrets

  26.12.2010  15:30     Tekster

Jeg vil ikke se meg selv i speilet som 80-åring, og tenke hva det kunne ha vært. Jeg skal leve et liv i øyeblikk, dag for dag. Hvis jeg skal angre på noe, blir det hvor mye unødvendig jeg har brukt penger på.

 

Jeg skal gå med krummet rygg fordi jeg tok et par for mange turer på en kamel i Egypt. Tærne skal være rue etter myke sandkorn fra hvite strender. Svømming med delfiner skal gjøre det blonde håret mitt tynt.

 

Jeg vil ikke tenke at de rynkene kom fort, helt ut av ingenting.

 

Jeg skal være dårlig til fots fordi jeg gikk langs den kinesiske mur. Hjerte skal mangle en bit fordi jeg lot den ligge igjen hos de stakkars menneskene i Afrika. Øynene mine skal være fylt med visdom fordi de har sett hver jævla krik og krok av verden. Magen skal være mett fordi jeg fant verdens mat å fylle den med. Fingrene mine skal være numne som følger av for mange leste bøker. I skapet skal det henge et fargesprakende kostyme som jeg brukte i Rio. Jeg skal være blakk fordi jeg var et par uker for lenge i New York. Rynkene i ansiktet skal vinden lage når jeg hopper i fallskjerm over New Zealand.  Nesen min skal huske lukten av krig og elendighet i østen. Og i ørene mine skal latteren til barnebarn runge som kirkeklokker hver søndag. Jeg skal forevige hvert av disse minnene i pixler, og  vise de til verden.

 
(3) Skriv en kommentar

3 mil med sand

  26.12.2010  14:50     Thailand 2010

Sand er egentlig noe forbanna drit! Det legger seg overalt, og det er umulig å fjerne. Etter 8 timer på stranden i dag, kan man trygt si at jeg har med meg et par sandkorn i bagen.

 

 

Vi var forresten på straden helt til solen gikk ned bak horisonten. Det var en opplevelse jeg sent glemmer. Jeg danset til Waka waka, som ble spilt på en restaurant, i vannkanten mens solen gikk ned bak meg. Jeg elsker følelsen av frihet som jeg har her nede. Jeg kan gjøre akkurat det jeg vil, når jeg vil det. Ingen timeplaner, ingen ting som må gjøres, ikke noe hus å rydde i. Bare det, er verd gull!


 

Hvordan har 3. juledag vært hjemme?

 

(2) Skriv en kommentar

1. juledag på ryggen til en elefant

  25.12.2010  15:36     Thailand 2010

Jeg har ridd på elefant, observert uhyggelige store fiske fra innsiden av et akvarium,  sett utsikten over fortryllende Phuket, spist nydelig mat ved vannkanten, sett buddhister be foran alteret i et gigantisk tempel, kjørt over grønnlagt fjell, badet i krystallklart vann og opplevd innsiden av Phukets gater. Alt på èn dag!

 


(4) Skriv en kommentar

Bildedryss fra julekvelden

  24.12.2010  17:58     Thailand 2010

Jeg har hatt en utrolig fin dag!

 

Den startet med noen timer ved bassenget.

Så dro jeg og mamma til Phuket town, og det største kjøpesentere jeg noen gang har vært borti, og jeg har vært i Paris.. 

Hjemme stelte kokken vår istand grillmiddag som julemat, og det smakte utrolig godt! Maten her nede er så god!

 

Deretter ble det feiring av julaften med sang, bading og fyrverkeri. Her nede er det vist en tradisjon og sende opp ris-lykter på stor dager, så hele himmelen ble fylt av små lys.

I morgen skal vi på rundtur her på øya, blir borte hele dagen, men skal legge ut bilder når jeg kommer hjem på kvelden. Det vil vel si sånn rundt midt på dagen for dere, vi ligger nemlig 6 timer foran.

 

Så god jul til dere alle, og kos dere med gaver!

 

 

 

(2) Skriv en kommentar

Poolday

  24.12.2010  06:48     Thailand 2010

Jeg er egentlig ganske sliten etter den siste uken, så idag bestemte jeg meg for å ligge ved bassenget å slappe av. Det er skyfri himmel og varmere enn noen gang her nede, 36 garder faktisk. Men heldigvis er det en litt kjøligere vind som blåser inn fra havet.

 

 

Senere i dag skal vi feire julaften med barbecue, og bading. Er så rart å tenkte på at klokken er halv 7 hjemme, og at 3 nøtter til aksepott snart går på nrk. Jeg kan ikke tro det!

 

Dere får ha en fin dag hjemme når dere står opp, og spise litt julemat for meg også!

(3) Skriv en kommentar

sunburn

  23.12.2010  13:04     Thailand 2010


Ahh, Mangodrink <3

 

Er det virkelig lillejuleaften idag? Jeg skjønner det ikke, skal vi liksom ha et ferdigpynta tre i stua, og pinnekjøtt på kokeplata? Tror jeg bare dropper jula i år. Utenom alle statusene på face som ønsker alle en god jul, har jeg så godt som ingen andre påminnelser om hva slags tid på året det er.

(1) Skriv en kommentar